MOONSHINE WAGON

Dissabte 18 de juny

Moonshine Wagon, el quartet format a Àlaba (2013) llança les melodies bluegrass a una velocitat inaudita amb el fluir del metall. Moonshine Wagon és festa, diversió i ball. Tenen l’habilitat de divertir-se i de convertir els concerts en bullici eixordador, utilitzant per això el banjo, el violí, la mandolina, el bouzouki, el contrabaix i les veus.
El disc “Self-destruction”, de Moonshine Wagon, ha estat gravat, barrejat i masteritzat per Pedro Monje als Chromaticity Studios d’Asua al gener i febrer del 2022. Andoni G. Matxain ha tocat el dobro a “The Plant”, i Gorka Sarriegi la guitarra i veu a “Marinelaren zai”. Hi ha dos versions al disc. La cançó “Marinelaren zai” es basa en una cançó popular escocesa cantada al seu dia pel grup Sorotan Bele. L’altra és “I want it that way” dels Backstreet Boys. El disseny ha estat realitzat per Kaikoo Studio.
Moonshine Wagon presenta el seu quart disc, “Self-destruction”, un disc conceptual i ple de crítica social. En general, la nostra manera de vida actual és una mena de “fast food” o menjar ràpid. Tot ràpid, tot efímer, tot amb el pilot automàtic activat. A cada cosa no li veiem el valor que mereix, no aprofitem el temps, i l’estimació gairebé única el dediquem a la filosofia ‘fast food’. El menjar ràpid o la vida ràpida i artificial ens porta a la “self-destruction” generalitzada, a la ruïna de l’individu, és una severa crítica del malbaratament utilitarista i aniquilador del moment. D’una manera o d’una altra, totes tenen una mica d’aquest “selfdestruction” per treure’ns de sobre. Les cançons tenen l’esperit del bluegrass, el rock del sud, el metall i el folk, amb aquests ingredients han xopat el disc. Dues cançons íntegrament en basc.