MAR PUJOL

Dissabte 17 de juny / 18H

Plaça de les Eres

Versàtil i convincent, experta en punyir l’ànima d’aquella qui l’escolta.

Mar Pujol. Compositora, guitarrista i cantant del Lluçanès. Inicia el seu recorregut com a cantautora amb vint-i-dos anys. Melodies carregades d’aire pur i resistència popular que s’enfilen en una proposta terrenal i etèria a la vegada. Temes que ha anat forjant els darrers anys prenent com a referència projectes tan propers com Faneka, Marala o les mateixes Maria Arnal o Sílvia Pérez Cruz, entre tantes altres. És una artista versàtil i convincent, experta en punyir l’ànima d’aquella qui l’escolta.

Trajectòria

La música a la vida de Mar Pujol va arribar de manera gairebé innata; l’artista sempre explica que aquesta passió la deu al seu pare, i a les tardes que passaven junts trepant arbres del Lluçanès, amb la guitarra sempre a la vora. De forma autodidacta, va aprendre també a tocar la guitarra i més tard, a composar. Amb vint-i-tres anys, publica el seu primer disc en solitari.

Abans de publicar l’àlbum, Mar Pujol ja s’havia enfrontat, l’estiu del 2022, a escenaris com el Cantilafont, el Festival Altaveu, la Sala Heliogàbal, la Jazz Cava de Vic o el Festival Essències de Montblanc, entre altres. El seu directe compleix tot allò que es pot arribar a esperar d’una indubtable cantautora. Magnetisme, ancestres i llegendes es fan lloc en l’ambient i desencadenen en un garbuix impecable i resistent.

A més, aquest 2022 Mar Pujol ha estat reconeguda amb el Premi Tendències atorgat per Regió7, i amb el Premi a la Innovació Rural del Lluçanès. També ha estat seleccionada per a la participació del projecte Refugi.art, de la Guixa (Vic).