ALIDÉ SANS

Divendres 18 de juny

Artista e activista que pòrte damb era eth bateg d’ua val isolada. Artista i activista que porta el batec d’una vall aillada
Es espectacles d’Alidé son d’aqueri que non dèishen indiferent. Els espectàcles de l’Alidé son d’aquells que no et deixen indiferents.

S’introdusís ena musica des de ben petita. Possada per un fòrt besonh de comunicar, damb quinze ans comence a hèr es prumèrs passi ena composicion de cançons. En 2012 ei descubèrta damb eth vidèoclip Esperança, projècte que denóncie era violéncia de genre.
Ei naturau trobar enes sòns tèxtes e concèrts, missatges compromesi e reflexius. Espacis a on se cree ua atomsfèra generosa que convide a formar part deth jòc en tot moment. Era vida ei un aprenentatge mès ric se se compartís damb eth collectiu.

Tres ans dempús d’auer debutat damb eth disc Eth Paradís ei en tu (COMUNA XXI, 2015), era cantaira, acordeonista e guitarrista, publique eth sòn dusau LP Henerècla (Hètaman, 2018), tota ua revelacion musicau de ritmes mestissi e influéncies de musiques deth mon, cantada en occitan (aranés).

Abituala ena scèna musicau occitana e catalana, Alidé a portat eth sòn son per França, Belgica, Alemanha, Luxemburg, Italia e es Estats Units.

Ua votz e ua personalitat que despunten liures, coma er aire fresc que baishe dera montanha.

 

Artista i activista que porta el batec d’una vall aïllada.
Els espectacles de l’Alidé són d’aquells que no et deixen indiferent.
S’inicia a la música de ben petita. Impulsada per un fort desig de comunicar, amb quinze anys comença a fer els seus primers passos en la composició de cançons.
El 2012 es dóna a conèixer amb el videoclip “Esperança” que denuncia la violència de gènere.
És freqüent trobar als seus textos i concerts, missatges compromesos i reflexius. Espais on es crea una atmosfera que convida a formar part del joc en tot moment. La vida és un aprenentatge més ric si es comparteix amb el col·lectiu.

Tres anys després de debutar amb el disc “Eth Paradís ei en tu” (COMUNA XXI, 2015) la cantant, acordionista i guitarrista, publica el seu segon LP “Henerècla” (Hètaman, 2018), tota una revelació musical de ritmes mestissos i influències de músiques del món, cantat en aranès.

Habitual a l’escena musical occitana i catalana, Alidé ha portat la seva música per França, Bèlgica, Alemanya, Luxemburg, Itàlia i els Estats Units d’Amèrica.

Una veu i una personalitat que despunten lliures, com l’aire fresc que baixa de la muntanya.