LUAR NA LUBRE

Dissabte 18 de juny

El grup Luar Na Lubre presenta el seu nou treball ‘Vieiras e vieiros, historias de peregrinos’

L’emblemàtic grup Luar Na Lubre presenta el seu treball ‘Vieiras e vieiros, historias de peregrinos’, un àlbum que recull la petjada artística, cultural i natural del Camí de Sant Jaume, a través de les històries i llegendes dels pelegrins que van recórrer els diferents camins que portaven a Santiago, així com les seves derivacions cap a Fisterra i Muxía, als confins de la terra.

El grup internacional del folk a Galícia posa banda sonora al Camí de Sant Jaume, a través dels 27 temes que conformen aquest treball que combina creacions pròpies, amb sonoritats dels senders i llocs de l’itinerari xacobeo, com el so d’un temporal, els rius, el vent, les aus rapinyaires, les campanes a Cebreiros o una missa a Muxía.

Luar Na Lubre ha venut més de 350.000 exemplars i ha rebut dos Discos d’Or, 9 Premis de la Música i altres reconeixements, dins i fora de Galícia. En els seus més de 35 anys de trajectòria, el grup ha ofert més de 1.500 concerts a més de 35 països, on ha participat en festivals destacats en la música folk, en què ha actuat juntament amb artistes internacionals, com Mike Oldfield, The Waterboys , el llegendari grup The Corrs o Bob Geldof i espanyols, com Luz Casal, Kepa Junkera, Pedro Guerra, Diana Navarro, entre d’altres.

Luar Na Lubre, que significa el ‘resplandor de la lluna al lloc sagrat dels celtes’, es va fundar a la ciutat de la Corunya amb la vocació de desenvolupar i donar a conèixer la música i la cultura gallega. Amb un repertori basat fonamentalment en músiques d’arrels gallegues, és actualment la banda més internacional de Galícia que ha actuat davant del públic des de Palestina fins al Canadà i des d’Alemanya a Argentina.

El grup està format per Bieito Romero (gaites, acordió, samfonya), Irma Macías (veu), Nuria Naya (violí), Patxi Bermúdez (bodhran, tambor), Pedro Valero (guitarra acústica), Xavier Ferreiro (percussió llatina, efectes) , Xan Cerqueiro (flautes) i Brais Maceiras (acordió).