KORRONTZI

Dissabte 18 de juny

Korrontzi, banda de música tradicional (País Basc) formada per Agus Barandiaran el 2004. Ofereix una fusió de sons tradicionals de música folklòrica del País Basc amb un aspecte contemporani, sempre des de la perspectiva d’una música basada en la trikitixa (acordió diatònic basc) i acompanyada per instruments més moderns. Korrontzi té onze àlbums publicats al llarg dels seus divuit anys viatjant amb la seva cultura, idioma, dansa i música, visitant països tan diferents com Canadà, Eslovènia, Anglaterra, Marroc, Alemanya, Estats Units, Romania, França, Cap Verd, Irlanda, Brasil, Malàisia, Grècia, Bèlgica, República Txeca, Itàlia, Illa Reunió, Portugal… i convertint-se en aparador de la tradició basca en festivals de música de tot el món, on sempre han rebut una gran ovació i elogis.
Han estat guardonats amb nombrosos premis i mencions, com la seva selecció a “WOMEX official selection” el 2014 i 2019, els “World Music Charts” o “Millor Banda Europea, Eurofolk” entre d’altres.
Resumint, Korrontzi és un grup de música basca que no deixa indiferent ningú, amb la seva força i energia és capaç de transmetre des de sons antics a les noves tendències del folk amb una visió única i progressista.